Saturday, 30 April 2016

Tips untuk Merawat Kulit Berminyak dan Berjerawat

Minyak berlebihan dan jerawat adalah dua hal yang sangat mengganggu bagi wajah anda. Kedua hal ini timbul kerana gangguan hormon, atau perawatan wajah yang kurang baik sehingga wajah menjadi kotor dan tidak terawat.
Anda tentunya tidak ingin kedua hal ini terjadi pada anda, bukan? Jerawat dan minyak berlebihan tentulah menjadi hal yang sangat mengganggu aktiviti harian dan menyebabkan keyakinan diri menurun.
Untuk merawat wajah berminyak dan berjerawat, tips di bawah ini boleh membantu.
Perawatan Kulit Wajah Berminyak dan Berjerawat Secara semulajadi dengan timun.
Buah yang memiliki kandungan air yang tinggi ini juga mengandung zat astringent yang dapat mengurangi kadar minyak pada wajah anda. Selain itu, timun juga dapat digunakan sebagai penyegar agar wajah anda terasa semakin segar dan bebas dari minyak berlebihan.
Timun yang enak dijadikan sebagai ulam-ulaman ini dapat dijadikan masker sebagai salah satu langkah perawatan wajah yang berminyak dan berjerawat.
Terdapat dua cara yang dapat anda lakukan.
1. Timun dipotong nipis kepada beberapa bahagian, kemudian tampalkan potongan timun tersebut pada seluruh permukaan wajah anda. Biarkan hingga potongan timun mengering.
2. Cara yang kedua, haluskan/ hancurkan 1 buah timun, kemudian terus disapu pada wajah anda. Biarkan selama 15 minit saja, lalu bilas bersih.
Tetapi jika anda seorang yang aktif dan mengejar masa, serta tidak berpeluang untuk manjakan wajah anda secara alami, kami di‪#‎TeamNadeera‬ ada SOLUTION terbaik untuk anda.
Hanya beberapa titik SERUM Wajah Organik Nadeera, insya Allah boleh mengurangkan masalah kulit berminyak dan berjerawat.


Friday, 29 April 2016

Anti Aging Facial Serum by Nadeera


Diadun daripada 100% minyak aromatherapi essential oil, pati bunga rose, minyak almond, minyak pati Jojoba dan lain-lain minyak essential.
Kenapa anda perlu memilih AAFS By Nadeera? 
====================
 Tiada bahan KIMIA
 Tiada MERKURI
 Tiada BOTOX
✔ Kualiti PREMIUM
✔ Halal
✔ Buatan Muslim
KELEBIHAN :
===========
✔ Menyerap ke dalam kulit sepantas 26 saat
✔ Menyerap hingga ke dasar kulit
 Tidak meninggalkan kesan berminyak
 Tidak merengsakan
✔ Sesuai digunakan pada bayi(jika perlu)
✔ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT termasuk kulit yg sensitif
✔ Kulit tidak terasa perit walau kerap terdedah pada cahaya matahari
.
HASILNYA:
==========
🌹 Wajah lebih glowing
🌹 Kulit lebih tegang
🌹 Wajah lebih cerah secara semulajadi tanpa pengelupasan
🌹 Liang roma mengecil
🌹 Kulit lebih sihat dan lembab
🌹 Parut,Jeragat & Melasma makin pudar
🌹 Wajah bebas jerawat
🌹 Tiada lagi wajah yg berminyak
🌹 Wajah kemerah- merahan
🌹 Wajah sentiasa kelihatan segar
==========
CARA GUNA
==========
πŸ‘‰Bersihkan wajah.
πŸ‘‰ Picitkn 2-3 titik serum pada hujung jari @ belakang tangan dan gosok secara membulat selama 3 saat sambil baca selawat
πŸ‘‰Dotkan pada dahi,hidung,pipi dan dagu.
πŸ‘‰Ratakan pada wajah dengan lembut dan niat dlm hati apa yg anda mahu
πŸ‘‰ Gunakan pada waktu pagi dan malam
.
Hanya beberapa titik sahaja diperlukan untuk kulit yang lebih SIHAT,TEGANG DAN BERSERI- SERI dalam masa 7 hari,insyaallah
.
Kami ingin bantu anda mendapat hasil seperti yang diimpikan, dengan menawarkan FREE POSTAGE dan KAD DISKAUN 10% untuk belian rangkaian produk NADEERA πŸ˜ŠπŸ˜Š.

Cepat tau! Tawaran ni tak lama ye.
**Perhatian:
Hasil bagi setiap orang adalah berbeza.
Jika masalah yg dialami lebih teruk,ia akan mengambil lebih banyak masa utk dipulihkan😊

Untuk order, boleh berhubung dengan kami di:
H/P (WA/ TELE/ sms): 019-2218205
Email: pn.arinali@gmail.com
FB: Arina Ali
Blog: http://www.pnarina.blogspot.com/

Sila like fanpage kami : Rahsia Awet Muda Nadeera



ReadyStock Item untuk Hadiah Hari Guru

Salam Jumaat yang barokah,
Kepada mommies yang masih tercari-cari hadiah untuk hari guru.

Item readystok ini kami tawarkan dengan harga RM2.90/pc.
Kuantitinya sangat terhad.

*Fridge Magnet
*Keychain

Cepat-cepat grab kalau ada yang berminat tu πŸ˜Š














Untuk order, boleh berhubung dengan kami di:
H/P (WA/ TELE/ sms): 019-2218205
Email: pn.arinali@gmail.com
FB: Arina Ali
Blog: http://www.pnarina.blogspot.com/
Sila like fanpage kami : Tips Handmade


5 Tips Pupuk Minat Anak Membaca.

Salam Jumaat yang Barakoh,
Perkongsian ini dikreditkan kepada www.facebook.com/koleksianakbijak
Bagaimana memupuk anak untuk membaca?
#1 - Banyakkan bercakap dengan anak.
Biasakan anak dengan bahasa yang kita mahu ajar. Sebaik-baiknya ajar dahulu bahasa yang kita biasa guna setiap hari. Bercakap dengan anak menggunakan ayat ringkas dan jelas. Contohnya : Gajah besar. Gajah suka makan tebu.
#2 - Hadiahkan buku yang menarik mengikut minat anak.
Jika anak sangat suka haiwan, beri dia buku mengenai haiwan. Pilih buku yang berwarna-warni dan banyak gambar.
#3 - Adakan "bed-time" story setiap hari.
Bacakan buku cerita kegemaran anak setiap kali sebelum tidur. Ibubapa perlu kreatif bercerita dengan intonasi yang menarik dan mimik muka yang pelbagai. Wujudkan unsur suspens dan berhenti bercerita semasa anak sedang teruja mendengar. Katakan padanya kita akan sambung cerita itu keesokan hari. Pasti anak tidak sabar menunggu malam esok!
#4 - Bawa anak ke perpustakaan atau kedai buku.
Anak pasti teruja bila melihat buku yang banyak. Boleh biarkan anak memilih buku yang disukainya dan ajak mereka membaca bersama-sama sambil bergurau-senda. Jadikan ia aktiviti mingguan atau bulanan. Pasti akan menjadi memori indah untuk anak-anak.
#5 – Wujudkan sudut bacaan yang menarik di rumah.
Adakan satu sudut khas untuk membaca. Sediakan rak buku yang mudah untuk anak ambil sendiri buku yang disukainya.
Kesimpulannya, anak-anak perlu dipupuk sejak awal agar mereka suka membaca kerana terlalu banyak manfaat yang boleh diperolehi dengan membaca. Ibu dan ayah juga perlu tunjukkan contoh teladan pada anak-anak.








Jika berminat untuk dapatkan koleksi buku-buku ataupun edutoys yang sesuai untuk anak-anak syurga jemput ke link:
http://pnarina.blogspot.my/search/label/Edutoys

Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di:

H/P (WA/ TELE/ sms): 019-2218205
Email: pn.arinali@gmail.comu

FB: Arina Ali
Blog: http://www.pnarina.blogspot.com/
Sila like fanpage kami : Tips Handmade

Monday, 25 April 2016

Manfaat Minyak Bergamot

Salam Isnin sahabat,
Jom saya nak kongsikan kebaikan minyak bergamot dalam kehidupan harian kita.

Minyak bergamot mengandungi sejumlah bahan kimia aktif. Beberapa manfaat minyak bergamot adalah sebagai berikut:

1. Minyak bergamot memilki sifat stimulasi yang membuat pemakainya merasa segar dan bertenaga.

Minyak ini boleh merangsang hormon penting yang membantu pencernaan makanan dan penyerapan nutrisi.

2. Minyak bergamot memiliki efek menenangkan pada saraf sehingga bertindak sebagai penenang yang baik.

Efek menenangkan akan membantu melepaskan ketegangan, kegelisahan, kecemasan, stres, dan lain-lain, sehingga minyak ini ideal untuk mengubati penyakit yang berkaitan dengan stres seperti tekanan darah tinggi, insomnia, dan lain-lain.

3. Terdapat beberapa komponen minyak bergamot yang memiliki efek antibiotik dan antiseptik.

Semua kandungan tersebut dapat mencegah pertumbuhan bakteria, kulat, dan virus pada tubuh.

Sebab itulah, minyak bergamot dapat digunakan untuk mempercepat penyembuhan luka dan mengubati pelbagai jangkitan.

4. Minyak bergamot dapat mengurangkan sensitiviti saraf terhadap rasa sakit melalui sekresi beberapa hormon yang dapat mengendurkan otot-otot dan saraf.
Hal ini membuat minyak bergamot efektif meredakan rasa sakit yang berkaitan dengan sakit kepala atau migrain dan kekejangan otot.

5. Minyak ini memiliki kemampuan meratakan pigmen dan melanin pada permukaan kulit.

Terima kasih sudi membaca. Semoga bermanfaat!



Tuesday, 19 April 2016

TESTIMONI NADEERA SERUM WAJAH ORGANIK











SERUM WAJAH ORGANIK - NADEERA



Serum wajah PERTAMA di Malaysia buatan Muslim diadun dari 100% pati-pati bunga terpilih berkualiti PREMIUM!
Kesan dapat dilihat seawal 10 hari bergantung pada masalah kulit yang dihadapi.
Kulit lebih LEMBAB dan LEMBUT pada kali pertama anda menggunakannya!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Harga produk: RM98
Postage: RM6
Kapasiti: 10ml
Untuk order, boleh berhubung dengan kami di:
H/P (WA/ TELE/ sms): 019-2218205
Email: pn.arinali@gmail.comu
FB: Arina Ali
Sila like fanpage kami :Rahsia Awet Muda-Nadeera



Minyak Biji Anggur Berkualiti dalam Serum Nadeera

Salam Sayang semua,
Minyak biji anggur atau Grapeseed oil yang terdapat dalam ‪#‎SerumWajahOrganik‬ by Nadeera ini dikenal sebagai salah satu jenis minyak yang berkualiti (selain olive dan argan oil).
Ia dihasilkan dari titik pengasapan di antara 216 darjah celcius. Suhu inilah yang kemudian menjadikan minyak biji anggur sangat baik digunakan untuk dimakan atau pemakaian luar.
Khabarnya kepadatan energi metabolik dari minyak anggur ini sekitar 880 kkal per 100 gramnya. Atau dalam takaran sehari-hari,1 sudu makan sekitar 120 kkal.
Minyak Biji Anggur mengandungi kadar OPC (Oligomere Proanthrocyanidin) yang tinggi, merupakan antioksida paling berkesan 50 kali lebih kuat dari vitamin E dan 30 kali lebih pada vitamin C.
Khasiat minyak biji anggur sangat baik untuk saraf dan otot. Minyak biji anggur adalah minyak kecantikan yang bagus untuk kulit. Jika digunakan secara teratur, minyak biji anggur ini boleh membuat kulit tampak bersinar.
Beberapa tahun terakhir ini anggur digunakan sebagai ubat penyakit kulit. Selain mengencangkan dan memperbaiki warna kulit, anggur juga baik digunakan untuk mengatasi jerawat serta menghaluskan kulit. Jika anda bimbang bekas luka pada kulit, jangan risau. Dengan mengoleskan minyak biji anggur setiap hari, dan akan terkejut melihat hasilnya.
Penggunaan minyak biji anggur ini mulai popular tak hanya di Eropah tetapi juga di Malaysia.
Hal ini wajar, sebab minyak tersebut memang memiliki pelbagai manfaat, antaranya:
 Minyak biji anggur mempunyai kualiti astringent yang sangat baik. Hal ini membuat ia sangat efektif dalam mengencangkan kulit tubuh mahupun wajah.
  • Minyak biji anggur dapat membantu melembabkan dan menjaga elastisitas kulit. Minyak biji anggur sering digunakan sebagai pelembab kerana kemampuannya untuk memelihara kulit tetap halus dan teksturnya yang ringan, ia mudah diserap oleh kulit.
  • Minyak biji anggur tak hanya membantu anda meremajakan kulit dan memenuhi gizi yang sepatutnya, namun juga dapat membuat kulit anda berkilau! Dengan pemakaian teratur, minyak biji anggur ini boleh digunakan untuk mengusir jerawat yang bernanah.
  • Minyak biji anggur khabarnya sangat berkesan melenyapkan stretch mark, caranya sapukan minyak biji anggur yang hangat pada kawasan kulit yang bermasalah tadi. 
  • Di Eropah, minyak biji anggur ini juga popular dijadikan alternatif pengganti shaving cream
  • Dengan mengoleskan sedikit minyak biji anggur pada kulit sebelum keluar rumah, anda akan terlindung dari sinar matahari yang jahat. Selain itu, minyak biji anggur ini juga memiliki banyak manfaat lainnya seperti dapat membantu meringankan varises dan spider veins, mencegah kanser, gigi berlubang dan mengurangi sindrom haid. 
  • Memiliki anti-flamasi, anti-alergi, anti-kanser dan anti-mikrob. Oleh sebab itu minyak biji anggur juga dapat digunakan untuk menubati jerawat dan dermatitis, sunburn, diabetes dan kedutan.
πŸ‘‰Minyak biji anggur boleh juga digunakan untuk menghilangkan kesan mata yai Eropah, minyak biji anggur ini juga popular dijadikan alternatif pengganti shaving crea


#TeamNadeera
#SerumWajahOrganik

Saturday, 16 April 2016

Pengumuman Penting untuk Tempahan Hadiah Hari Guru

Salam untuk adik, akak dan abam manes semuanya.

Dengan ini kami umumkan tempahan hadiah untuk Hari Guru diTUTUP secara rasminya.

Thank you kepada yang order, sayang you all ketat-ketat.

Tempahan akan dibuka semula bermula Jun 2016.

ASSALAMUALAIKUM. 😊

posted from Bloggeroid

Tuesday, 12 April 2016

SMOOTHIE DURIAN BELANDA

Durian Belanda memang sedap dan banyak khasiat.
Kali ni jom kita cuba buat smoothie durian belanda.

Bahan-bahannya:
2 sudu besar Puree Durian Belanda
1 cawan yoghurt
1 cawan susu segar
1 cawan air
1 sudu besar madu
1 mug ais.

Kisar semua bahan.

Siappp..πŸ˜‰πŸ˜‰





posted from Bloggeroid

Anti Aging Facial Serum by Nadeera

Salam sayang,
Perkongsian pagi Selasa
--------------

Diadun daripada 100% minyak aromatherapi essential oil, Pati Bunga Ros, Minyak Almond, Minyak Pati Jojoba dan lain-lain minyak essential.

❌ Tiada bahan KIMIA
❌ Tiada MERKURI
❌ Tiada BOTOX
✔ Kualiti PREMIUM

Hasil yang dialami setelah menggunakan AAFS by Nadeera:

✔ Wajah lebih glowing
✔ Wajah lebih tegang
✔ MenCERAHkan wajah secara semulajadi tanpa pengelupasan
✔ Mengecilkan LIANG ROMA
✔ Menyihatkan kulit.
✔ Memudarkan JERAGAT, MELASMA
✔ Mengecutkan JERAWAT
❌ Muka tak berminyak
✔ Sesuai untuk SEMUA JENIS kulit termasuk kulit sensitif

CARA GUNA:

πŸ‘‰Bersihkan wajah.
πŸ‘‰ Picitkn 2-3 titik serum pada hujung jari dan gosok secara membulat selama 3 saat sambil baca selawat
πŸ‘‰Dotkan pada dahi,hidung,pipi dan dagu.
πŸ‘‰Ratakan pada wajah dengan lembut dan niat dlm hati apa yang anda mahu
πŸ‘‰ Gunakan pada waktu pagi dan malam

Hanya beberapa titik sahaja diperlukan untuk kulit yang lebih SIHAT,TEGANG DAN BERSERI- SERI.

Semoga anda mendapat hasil seperti yang diinginkan, amin.

#SerumWajahOrganik
#dapdapjedahcantik
#organicproducts


posted from Bloggeroid

Monday, 11 April 2016

11 KEHEBATAN TOMATO

Salam,
Jom kami kongsikan kebaikan dan manfaat tomato untuk anggota tubuh badan kita.
Pengisian ini dikreditkan kepada Nadeera-Serum Wajah Organik.

1. Gunakan jus tomato bagi mengecilkan liang pori-pori kulit wajah. Gabungkan dua hingga empat titis jus lemon bersama satu sudu jus tomato. Sapukan ia pada wajah dan biarkan selama 15 minit. Kemudian, bilas menggunakan air suam.

2. Lenyek tomato dan sapukannya pada keseluruhan wajah dengan rata. Biarkan ia selama satu jam sebelum dibilas. Tomato memiliki fungsi penyejuk bagi melicinkan kulit dan menyerap minyak berlebihan pada wajah.

3. Potong separuh tomato dan sapukan ia pada bintik gelap. Bilas dan sapukan pelembap. Menyapu hirisan tomato pada bintik gelap merupakan antara penawar mujarab bagi menghilangkan bintik yang tidak dikehendaki itu.

4. Ambil jus tomato dan kisarkan ia bersama jus timun. Selepas itu, celup segumpal kapas di dalam adunan jus tadi dan sapukan pada wajah setiap hari.

Cara tersebut mampu mengawal penghasilan minyak pada wajah dan mengekang pertumbuhan jerawat.

5. Campurkan dua sudu jus tomato bersama empat sudu susu mentega dan sapukannya pada kulit anda kemudian bilas selepas 30 minit. Cuba langkah ini di rumah bagi menyembuhkan kulit akibat selaran matahari.

Difahamkan, likopena yang ditemui dalam tomato mampu melindungi kulit daripada sinaran ultraungu.

6. Sekiranya kulit anda kasar dan kusam, tomato dan topeng yogurt mampu menjadi penyelamat bagi masalah tersebut. Sapukan jus tomato yang dicampur dengan yogurt pada kulit dan bilas selepas 20 minit menggunakan air suam.

Yogurt menjadikan kulit berseri secara sihat dan meningkatkan kandungan protein pada kulit manakala tomato meneutralkan permukaan kulit sambil menyejukkannya.

7. Sapu jus tomato bersama madu pada wajah dan biarkan ia kering selama 15 minit sebelum dibilas. Penawar yang boleh dibuat di rumah itu sangat berkesan untuk mencerahkan kulit.

Tomato kaya dengan vitamin A dan C yang dapat membantu mencerahkan kulit yang kusam.

8. Makan tomato pada waktu pagi bagi menyingkirkan lemak pada badan yang tidak diingini. Anda juga boleh meminum jus tomato dua kali sehari bagi menurunkan berat badan. Minum jus tersebut 10 minit sebelum makan untuk mengurangkan selera.

Ia sangat berkesan kerana ia menghentikan proses penapaian di dalam usus. Semasa proses penapaian, gula dan alkohol dihasilkan di dalam badan dan mendorong kenaikan berat badan.

9. Lumurkan jus atau hirisan tomato pada rambut anda bagi meningkatkan nilai neutral pH pada rambut dan mengembalikan warna natural rambut. Tomato merupakan pelembap semula jadi yang memberikan kilauan natural pada rambut.

10. Sapukan isi tomato pada kulit kepala yang mempunyai masalah kelemumur selama 30 minit dan kemudian bilas dengan syampu bagi merawat kelemumur tersebut.

11. Campurkan jus tomato bersama avokado bagi menjadikan topeng yang sesuai untuk kulit pelbagai jenis. Sifat hidrasi dan antiseptik avokado bersama gabungan astringen tomato amat efektif untuk menyerikan kulit.


posted from Bloggeroid

Hadiah Hari Guru yang Simple dan Murah

Assalamualaikum,
Dah lunch ke semua?

Tayangan hadiah hari guru diteruskan.
Jom tengok!πŸ˜„πŸ˜„
Item readystok. Kena cepat-cepat sambar kalau berminat tu.

FRIDGE MAGNET








Untuk order, boleh berhubung dengan kami di:
H/P (WA/ TELE/ sms): 018-769 4279
Email: 
pn.arinali@gmail.comu

FB: Arina Ali
Blog: http://www.pnarina.blogspot.com/
Sila like fanpage kami : Tips Handmade

posted from Bloggeroid

Wednesday, 6 April 2016

Hadiah Istimewa untuk Hari Guru #5

Alhamdulillah,
Kini kami kembali lagi bersiaran.
Kami ingin tawarkan PROMOSI terhad untuk keychain READY STOCK.
Stok GAJAH COMEL ini semakin menyusut, daripada 55 unit kini hanya tinggal 40 unit sahaja.
Jom kita jalan-jalan cuci mata. .







Untuk order, boleh berhubung dengan kami di:
H/P (WA/ TELE/ sms): 018-769 4279
Email:
pn.arinali@gmail.com
FB: Arina Ali
Blog:
http://www.pnarina.blogspot.com/
Sila like fanpage kami : Tips Handmade
Name:
Email Address:
Shipping Address:
Your H/P no.
Your order details and quantity required

This form powered by Freedback