Thursday 24 March 2016

Perap-perap bakar dengan Pes Chef Ustazah

Best ke pes Ayam Berempah dan Tandoori ni?
2 jenis Pes Chef Ustazah yang sentiasa mendapat permintaan tinggi. Kalau nak tahu, pes ini digunakan di restoran dan juga di hotel.

๐Ÿ’ฅKeluaran Muslim
๐Ÿ’ฅReady-Made
Tanpa Pengawet
Tanpa MSG
 
Boleh perap pada lauk-lauk kegemaran seperti:
✔ Ayam
✔ Kambing
✔ Lembu
✔ Udang
✔ Sotong
✔ Ikan
Ianya sesuai untuk masakan jenis GORENG @ PANGGANG/ BAKAR
CARA GUNA:
1) PES AYAM BEREMPAH (untuk 2kg ayam)
 =================================
๐Ÿ‘‰ Perap ayam/ ikan/ lauk pilihan mengikut potongan yg digemari dalam 1 jam atau lebih dengan Pes Ayam Berempah.
 
๐Ÿ‘‰ Untuk buat Ayam Goreng Berempah,
1. sebelum menggoreng pecahkan sebiji telur di dalam ayam yang diperap.
2. Campurkan 3 cawan tepung kanji/ jagung
3. Gaul semua bahan
4. Goreng ayam menggunakan minyak yang banyak sehingga garing/ masak.
 
๐Ÿ‘‰ Untuk buat Ayam/ Ikan Bakar Berempah
1. Selepas ayam/ ikan diperap dengan Pes Ayam Berempah, bakar hingga masak
✔ Sedap dimakan begitu sahaja, dicicah sos/ air asam atau dengan Nasi.
 
2) PES TANDOORI (untuk 2kg ayam/ 10 ekor ikan)
 =====================================
๐Ÿ‘‰ Perap lauk pilihan selama 1 jam atau lebih dengan Pes Tandoori
๐Ÿ‘‰ jika suka boleh masukkan 3 sudu besar tairu/ yogurt/ mayonis
✔ Boleh diBAKAR/ diGORENG.
✔ Sesudah masak, Sedap dimakan begitu sahaja, dicicah sos/ air asam atau dengan Nasi.
 
Harga :
******
RM50
2 pek Pes Ayam Berempah
2 pek Pes Tandoori.
*Kami poskan.
Termasuk postage ke seluruh Semenanjung Malaysia.
Nak 1,1 pun boleh.
 
 
 
 
Untuk order, boleh berhubung dengan kami di:
H/P (WA/ TELE/ sms): 019-2218205
Email: pn.arinali@gmail.com
FB: Arina Ali
Blog: http://www.pnarina.blogspot.com/
Sila like fanpage kami : Tips Handmade
atau
Sila like fanpage kami :Tips Mudahnya Memasak
 

Name:
Email Address:
Shipping Address:
Your H/P no.
Your order details and quantity required

This form powered by Freedback