Salam hujung minggu semua,
Ada tak yang tetiba teringin nak makan kerutuk hitam? Masakan ini hanya dapat dimakan ketika kenduri kahwin atau majlis-majlis tertentu. Sangat sedap dimakan dengan nasi putih bersambalkan belacan dan ulam-ulaman. Tak kurang enaknya dimakan dengan nasi minyak atau tomato.
Jom kita teliti bahan-bahan untuk masak kerutuk hitam ini. Resepi dari MyResepi.com
500g daging
Woohaa, boleh tahan banyak bahannya. Belum lagi proses memasak.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bagi yang nak cepat tetapi sedap tak perlu lagi pening kepala.
Mari sini, nak bagitahu cara yang paling senang.
** Gaul rempah Ustazah dengan 1 kilo ayam atau daging, campurkan sedikit air dan didihkan sehingga masak.
** Masukkan santan apabila ayam atau daging telah empuk. Masukkan garam secukup rasa.
Yeay!! dah siap pun. Apa lagi, jom makan.
Yeay!! dah siap pun. Apa lagi, jom makan.
Image: Google